Prostreno.cz

Pečená krůtí stehna

Marinovaná krůtí stehna pečená s pomerančem.

  • 3h a 0min

    1h a 30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 404 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 ks krůtích stehen
  • 100 g slaniny
  • 300 ml pomerančové šťávy
  • 1 ks pomeranče
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 900 g menších, stejně velkých brambor - nejlepší jsou nové brambory
  • 2 ks cibule
  • 4 ks menší rajčat
  • 2 snítky petržele
  • 1 lžíce soli
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Slaninu nakrájejte na špalíčky.
  3. Stehna na různých místech nařízněte a do otvorů nacpěte slaninu a česnek, maso osolte a opepřete.
  4. Stehna dejte do vyšší misky, přelijte je pomerančovou šťávou, vínem a marinujte 1 hodinu. Několikrát maso otočte.
  5. Stehna vyndejte z marinády, dejte je do pekáčku, poprašte je mletou paprikou, přidejte bobkový list, podlijte přiměřeným množstvím vody, nebo vývarem a pečte přikryté v troubě 35 minut.
  6. Brambory důkladně omyjte a překrojte je na poloviny, oloupanou cibuli rovněž překrojte na poloviny.
  7. Brambory, cibuli a na klínky nakrájený pomeranč uložte kolem masa, zeleninu lehce osolte a opepřete. Pečte, až jsou brambory a maso měkké.
  8. Nakonec přidejte k masu celá rajčata, vše posypte nakrájenou petrželkou a pečte ještě 10-15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená krůtí stehna

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat