1h a 20min
1h a 5min příprava
15min vaření
941 kJ
energetická hodnota na 100g
289 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky4g sacharidy15g bílkoviny
Opravdu pochoutka .. a zdravá.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 ks
filé z lososa s kůží
1 svazek
zeleného chřestu
1 lžička
cukru
4 špetky
mořské soli
2 lžíce
sezamového oleje
4 lžičky
sezamových semínek
Na marinádu
1/2 skleničky
marinády Teriyaki
4 lžíce
šťávy z limetky
2 lžičky
medu
- nebo javorového sirupu
1 stroužek
nasekaného česneku
1 lžička
čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžička
nasekané chilli papričky
- bez semínek
Postup přípravy
Omyté, osušené filety z lososa osolte. Připravte marinádu (smíchejte všechny ingredience na marinádu a dobře vymíchejte) a filety přibližně na hodinu nechte v marinádě.
Poté dejte marinádu do kastrůlku a nechte přejít varem. Lososa položte kůží dolů na středně vyhřátý gril a grilujte 5 minut. Otočte a grilujte 5-6 minut.
Zároveň s lososem grilujte i chřest, který předtím oloupejte a uvařte v osolené vodě, oslazené lžičkou cukru.
Na pánvi na sezamovém oleji orestujte sezamové semínka. Porci lososa položte na grilovaný chřest a posypte sezamovými semínky a přelijte 2 lžícemi marinády.
TIP:
Maso lososa je krásné růžové, chutné je jedním z mála, které není příliš cítit rybinou.