Prostreno.cz

Zapečený losos

Zapečená ryba s těstovinou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 920 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy18g
tuky9g

Ingredience na

  • 300 g těstovin - dle vlastního výběru
  • 400 g lososa nebo jiné ryby
  • 0,5 ks pórku
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky mletého pepře
  • Na omáčku
  • 3 lžíce másla
  • 600 ml mléka, nebo smetany na vaření
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 g strouhaného čedaru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě "al dente" (přibližně 5-8 minut). Uvařené těstoviny sceďte.
  2. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte mouku a míchejte 2 minuty.
  3. Za stálého šlehání metličkou přilévejte k mouce mléko, nebo smetanu.
  4. Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Omáčku odstavte ze zdroje tepla a do omáčky vmíchejte sýr.
  6. Polovinu těstovin nasypte do vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  7. Na těstoviny uložte jemně osolené, opeřené plátky ryby, a posypte je na kolečka nakrájeným pórkem.
  8. Na ryby nasypte druhou polovinu těstovin.
  9. Vše zalijte připravenou omáčkou. Pečte v troubě předehřáté na 19 °C přibližně 30-35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený losos

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat