Prostreno.cz

Sledě marinované s křenem

Sledě v jablečno-křenové marinádě.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 30min

    30min příprava

  • 846 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • 800 g filetů ze sledě
  • 2 ks zelených jablek
  • 300 ml zakysané smetany
  • 100 ml majonézy
  • 2 lžíce jemně strouhaného křenu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce kuliček pepře

Postup přípravy

  1. Sledě nakrájejte na větší kousky.
  2. Jablka i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.
  3. Zakysanou smetanu smíchejte s majonézou, octem a křenem.
  4. Přidejte sůl, cukr a promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  5. Do sklenice dejte na dno trochu marinády, pak kousky ryby, pár jablečných plátků, pár kuliček pepře, pak marinádu, rybu a tak pokračujte až do spotřebování surovin.
  6. Sklenici uzavřete a dejte do lednice. Nechte přes noc marinovat.
  7. Trvanlivost takto připravených sleďů je jeden týden.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,90g
  • Sacharidy:

    196,60g
    • Cukry:

      127,20g
  • Tuky:

    116,90g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 202 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Cukety pečené v troubě

(7 hlasů)
55min
602 kJ

Hruška se slaninou

(9 hlasů)
30min
1211 kJ

Bramborové muffiny se sýrem

(6 hlasů)
55min
766 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sledě marinované s křenem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat