Prostreno.cz

Hruška se slaninou

Hrušky mají skvělou chuť, která se hodí do mnoha dezertů, ale skvěle ladí i se sýrem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1234 kJ / 295 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy11g
tuky21g

Ingredience na

  • 2 ks zralé, šťavnaté hrušky
  • 120 g sýra brie
  • 2 lžíce medu
  • 2 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 4 plátky libové anglické slaniny
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Omyté hrušky podélně rozkrojte a vykrojte jádřinec.
  3. Hrušky uložte do vymazané zapékací misky.
  4. Na každou hrušku položte kousek sýra, plátek slaniny pokapejte je medem a opepřete.
  5. Dejte na 15 minut do předehřáté trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruška se slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat