Prostreno.cz

Vepřové maso v kari omáčce

Takto připravené maso je lehce pikantní a šťavnaté.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - kýta,nebo kotleta bez kosti
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vody
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 špetka mletého chilli
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 0,5 hrnku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, nebo nudličky.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a maso krátce orestuje.
  3. Maso posypte kari kořením, chilli, podle chuti osolte, přidejte na plátky nakrájený česnek, cukr a znovu krátce restujte.
  4. Přidejte nastrouhaný zázvor, podlijte vodou a duste doměkka.
  5. Ve smetaně rozmíchejte škrobovou moučku a smetanu přilijte ji k masu.
  6. Vařte ještě 10 minut.
  7. Posypte petrželkou a podávejte nejlépe s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,40g
  • Sacharidy:

    250,10g
    • Cukry:

      108,00g
  • Tuky:

    134,38g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená vepřová kotleta

(5 hlasů)
1h a 20min
724 kJ

Šťavnaté vepřové maso

(3 hlasů)
1h a 50min
688 kJ

Plněná vepřová plec

(7 hlasů)
2h a 0min
602 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso v kari omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat