Prostreno.cz

Plněná vepřová plec

Vepřová plec plněná kapustou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 602 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 6 ks kapustových listů
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 2 lžíce másla
  • 1,2 kg vepřové plece
  • 50 ml oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 250 ml vepřového, nebo jiného vývaru
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Omyté kapustové listy osušte, nakrájejte na větší kousky a nechte zavadnout na 2 lžících másla.
  3. Dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  4. Z masa si připravte plát.
  5. Maso osolte, opepřete a na maso položte vychladlou kapustu.
  6. Maso zatočte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  7. Maso potřete olejem a vložte do pekáčku. Podlijte vínem, vývarem a pečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,02g
  • Sacharidy:

    110,72g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    204,47g
  • Vláknina:

    31,10g

Aktivita pro spálení: 143 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky na rozmarýnu

(10 hlasů)
1h a 15min
795 kJ

Játra na víně

(10 hlasů)
40min
697 kJ

Dušené vepřové nudličky

(12 hlasů)
1h a 15min
752 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová plec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat