Ryba zapečená s paprikou
Porce ryby zapečené s paprikou, smetanou a koprem.
-
55min
20min příprava
35min vaření
-
434 kJ / 103 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky6g
Ingredience na
- 1 kg
filetů cejna
- čerstvé, chlazené, nebo mražené
- 2 ks
žluté papriky
- 2 ks
červené papriky
- 6 špetek
soli
- 4 špetky
mletého bílého pepře
- 250 ml
smetany na vaření
- 0,5 svazku
čerstvého kopru
- Na vymazání
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Očištěné papriky nakrájejte na silnější proužky a nasypte je do vymazané zapékací misky.
- Porce ryby osolte, opepřete a položte je na papriky.
- Ryby posypte polovinou nasekaného kopru, zalijte je smetanou a dejte na 30-35 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- Před podáváním posypte ryby zbývajícím koprem.
TIP:
Před pečením položte na každý kousek ryby silnější plátek smetanového sýra.