Prostreno.cz

Candát se zeleninou

Dietní ryba s dušenou zeleninou.

  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 porce filet candáta
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 80 g celeru
  • 500 g rajčat
  • 120 ml kuřecího vývaru, nebo vody
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 špetka drcených chilli vloček
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 ks bobkového listu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, papriku a rajčata nakrájejte na kostičky. Oloupaný celer nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, přidejte nakrájenou zeleninu a duste 5 minut.
  3. Přidejte cukr, kuřecí vývar, chilli vločky, tymián a bobkový list.
  4. Přiveďte k varu a nepřikryté duste zvolna 15 minut. Dochuťte solí, pepřem a vmíchejte zelenou petrželku.
  5. Plech vyložte pečícím papírem.
  6. Ryby potřete olejem, osolte je, opepřete a dejte na 15-20 minut do předehřáté trouby.
  7. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.
  8. Ryby podávejte s dušenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat