Prostreno.cz

Papriky plněné mletým masem

Retro dobrota, papriky plněné mletým masem a sýrem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks velkých červených paprik
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 300 g mletého masa - hovězí + vepřové
  • 1 ks oloupaných rajčat
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 1 hrnek vařeného kuskusu
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Paprikám seřízněte vršky a z paprik vyndejte semeník. Vršky odložte stranou.
  2. Papriky postavte do menší, vymazané zapékací misky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno.
  4. V pánvi rozehřejte olej a cibuli a česnek lehce orestujte.
  5. Přidejte mleté maso a 5 minut míchejte.
  6. Přidejte oloupané, drobně nakrájené rajče, tymián a koření.
  7. Duste přikryté 10 minut.
  8. Vychladlé maso promíchejte s vařeným kuskusem.
  9. Směsí naplňte papriky, pokud vám trochu zůstane, směs dejte vedle paprik.
  10. Masovou směs posypte sýrem a přikryjte seříznutými vršky paprik.
  11. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25-30 minut.

TIP:

Je dobré na prvních 15 minut pečení přikrýt papriky alobalem. Kuskus můžete zaměnit za vařenou rýži.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Papriky plněné mletým masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat