Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Růžičková kapusta s mandlemi

sun
6hlasů
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

863 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky12g sacharidy6g bílkoviny

Růžičková kapusta s mandlovou krustou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 40 g celozrnné mouky
  • 30 g žitné mouky
  • 60 g strouhaného sýra - nejlépe parmazán
  • 60 g hrubě mletých mandlí - nebo vlašské ořechy
  • 70 g studeného másla
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 ks bio citronu - nastrouhaná kůra
  • 3 špetky soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  • Smíchejte obě mouky s jemně nastrouhaným sýrem a mandlemi.
  • Přidejte studené máslo a rukama zpracujte na drobenku.
  • Růžičkovou kapustu překrojte na polovinu.
  • Kapustu dejte do hrnce s vroucí, osolenou vodou a vařte 5 minut.
  • Kapustu sceďte a v cedníku ji přelijte studenou vodou.
  • Kapustu dejte do misky, pokapejte ji rozpuštěným máslem, posypte citronovou kůrou a promíchejte.
  • Kapustu nasypte do vymazané zapékací misky a posypte ji připravenou drobenkou.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25-30 minut.
  • Podávejte teplé.
Vepřové kotlety se zelným salátem

Vepřové kotlety se zelným salátem

2 hlasy
50min 621kJ 110 Kč
Sekaná z hovězího masa

Sekaná z hovězího masa

2 hlasy
1h a 35min 1001kJ 160 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Těstoviny s dýní

Těstoviny s dýní

9 hlasů
1h a 10min 736 kJ 99 Kč
Zapečená červená řepa

Zapečená červená řepa

9 hlasů
2h a 0min 660 kJ 115 Kč
Zapečený tuřín

Zapečený tuřín

7 hlasů
1h a 30min 944 kJ 150 Kč
Zelný pekáček

Zelný pekáček

10 hlasů
1h a 45min 606 kJ 110 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

13 hlasů
55min 743 kJ 75 Kč
Rizoto se sušenými rajčaty

Rizoto se sušenými rajčaty

3 hlasy
1h a 5min 493 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření