Prostreno.cz

Růžičková kapusta s mandlemi

Růžičková kapusta s mandlovou krustou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 863 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky15g

Ingredience na

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 40 g celozrnné mouky
  • 30 g žitné mouky
  • 60 g strouhaného sýra - nejlépe parmazán
  • 60 g hrubě mletých mandlí - nebo vlašské ořechy
  • 70 g studeného másla
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 ks bio citronu - nastrouhaná kůra
  • 3 špetky soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Smíchejte obě mouky s jemně nastrouhaným sýrem a mandlemi.
  2. Přidejte studené máslo a rukama zpracujte na drobenku.
  3. Růžičkovou kapustu překrojte na polovinu.
  4. Kapustu dejte do hrnce s vroucí, osolenou vodou a vařte 5 minut.
  5. Kapustu sceďte a v cedníku ji přelijte studenou vodou.
  6. Kapustu dejte do misky, pokapejte ji rozpuštěným máslem, posypte citronovou kůrou a promíchejte.
  7. Kapustu nasypte do vymazané zapékací misky a posypte ji připravenou drobenkou.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25-30 minut.
  9. Podávejte teplé.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s mandlemi

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat