Prostreno.cz

Zapečené mleté maso

Zapečené mleté maso s mrkví a bramborovou kaší.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 670 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g mletého masa mix
  • 1 kg brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3 ks mrkve
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 4 lžíce tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 ks žloutků
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Na velké pánvi, nebo v hrnci rozehřejte olej. Přidejte maso a 3 minuty restujte.
  3. K masu vmíchejte nakrájenou cibuli,nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, tymián, protlak a míchejte 2 minuty.
  4. Maso zalijte vývarem, podle chuti osolte, opepřete, přiveďte k varu a 5 minut duste.
  5. Mezitím, uvařte brambory v osolené vodě do měkka.
  6. Brambory sceďte a nechte je krátce oschnout.
  7. Brambory rozmačkejte, přidejte žloutky, máslo, strouhaný sýr a vše důkladně promíchejte.
  8. Maso rozprostřete na dno vymazaného pekáčku, nebo zapékací misky.
  9. Na maso dejte připravenou kaši.
  10. Pečte v předehřáté troubě 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté maso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat