Prostreno.cz

Plněné zelné listy

Zelné listy plněné mletým kuřecím masem dušené na cibuli.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 457 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks velké zelné listy
  • 2 lžíce octa
  • 400 g mletého kuřecího masa
  • 60 g anglické slaniny
  • 50 g kulatozrnné vařené rýže
  • 5 lžic oleje
  • 3 ks velké cibule
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 300 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Listy vložte do vroucí vody s octem, povařte přibližně 8 minut, aby listy změkly.
  2. Listy zchlaďte studenou vodou a z listu vyřízněte silnější žebra, aby se z nich lépe připravovaly závitky.
  3. Cibuli oloupejte.
  4. Jednu půlku cibule nakrájejte a nechte ji zesklovatět na 2 lžících oleje.
  5. K cibuli přidejte mleté maso, drobně nakrájenou anglickou slaninu, podle chuti osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, mletého kmínu a poduste 10 minut.
  6. Nakonec k masu vmíchejte uvařenou rýži.
  7. Na každý list zelí položte část připravené masové směsi a zabalte závitek.
  8. Na zbývajícím oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, cibuli poprašte paprikou a promíchejte.
  9. Na cibuli položte závitky, podlijte vývarem, přidejte rajský protlak a přikryté duste 25-30 minut.
  10. Šťávu zahustěte instantní jíškou.

TIP:

Závitky ohřáté druhý den jsou stejně dobré jako čerstvé, možná i lepší.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné zelné listy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat