Prostreno.cz

Guláš z vepřového bůčku

Kostky vepřového masa s klobásou, rajčaty a fazolemi.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g libového vepřového bůčku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks oblíbené klobásy
  • 1 ks velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 lžíce uzené papriky
  • 3 špetky soli
  • 1 ks velké červené papriky
  • 500 g rajčat
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 ml vody
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí
  • 0,5 hrnku čerstvé listové petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte maso spolu s nakrájenou cibulí.
  3. Maso poprašte paprikou a promíchejte.
  4. Maso zalijte vínem, vodou, podle chuti osolte a duste doměkka.
  5. Patnáct minut před koncem dušení přidejte k masu na kolečka nakrájenou klobásu, oloupaná, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, scezené a propláchnuté fazole a na proužky nakrájenou červenou papriku.
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Fazole můžete použít konzervované, nebo suché, které dejte dusit spolu s masem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,83g
  • Sacharidy:

    122,71g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    163,56g
  • Vláknina:

    55,10g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Kořeněné vepřové maso

(6 hlasů)
1h a 20min
625 kJ

Placičky z vepřového masa

(8 hlasů)
1h a 15min
786 kJ

Vepřové maso v kari omáčce

(2 hlasů)
1h a 25min
805 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Guláš z vepřového bůčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat