Prostreno.cz

Krevetová polévka se zeleninou

Finská pikantní krevetová polévka s česnekem, chilli a zázvorem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 255 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g loupaných, předvařených krevet
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks malého pastináku
  • 1 ks oranžové papriky
  • 0,5 ks červené chilli papričky bez semínek
  • 0,5 ks cibule - drobně nakrájené
  • 1 stroužek česneku - nasekaného
  • 1 lžíce čerstvého, strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 0,5 šálku čerstvé pažitky - nasekané
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou chilli papričku, cibuli, česnek a zázvor orestujte na másle.
  2. Přidejte bílé víno, smetanu, vývar, očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  3. Dochuťte citronovou šťávou a solí.
  4. Těsně před koncem vaření přidejte do polévky krevety.
  5. Podávávejte posypané pažitkou.

TIP:

Pokud nemáte rybí vývar, použijte zeleninový.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevetová polévka se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat