Prostreno.cz

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Jehněčí kotlety pečené s rajčaty, brambory a olivami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 80 ml olivového oleje
  • 800 g jehněčíh kotlet - á 200 g
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 6 stroužků česneku - nakrájený na plátky
  • 500 g rajčat - jedna přibližně 200 g
  • 500 g malých brambor
  • 2 ks cibule
  • 300 ml bílého vína
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 0,5 hrnku vypeckovaných černých oliv

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do zapékací misky, nebo pekáčku nasypte nasekaná rajčata, na rajčata oloupané, nakrájené brambory a zeleninu lehce osolte.
  3. V pánvi s těžkým dnem, na rozehřátém oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Cibuli a česnek vyndejte děrovanou lžící na talíř a na stejné pánvi orestujte z obou stran kotlety. Podle potřeby přidejte olej.
  5. Opečené kotlety osolte, opepřete, položte je do zapékací misky na rajčata a brambory, posypte je připravenou cibulí, zalijte vínem, posypte kořením, přidejte bobkový list, přikryjte a pečte v troubě dokud nejsou kotlety měkké.
  6. Před koncem pečení přidejte olivy.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat