Prostreno.cz

Jehněčí kotletky

Jehněčí maso patří k nejen k velikonocům.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 30min příprava

    30min vaření

  • 1112 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky25g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný česnek jemně nasekejte.
  2. Z rozmarýnu „zdrhněte“ lístečky.
  3. Olej promíchejte s česnekem, rozmarýnem a tymiánem.
  4. Směsí důkladně potřete z obou stran kotletky a nechte je v chladu hodinu marinovat.
  5. Maso osolte, opepřete a opečte na oleji, z každé strany přibližně 4-5 minut, záleží, jak velké jsou kotletky.
  6. Pak maso dejte do pekáčku a vložte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  7. Kotletky vyndejte z trouby a před podáváním je nechte ještě 10 minut odpočinout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,60g
  • Sacharidy:

    164,10g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    235,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 265 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat