Prostreno.cz

Jehněčí kotletky

Jehněčí maso patří k nejen k velikonocům.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 0min

    1h a 30min příprava

    30min vaření

  • 1549 kJ / 370 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy3g
tuky30g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný česnek jemně nasekejte.
  2. Z rozmarýnu „zdrhněte“ lístečky.
  3. Olej promíchejte s česnekem, rozmarýnem a tymiánem.
  4. Směsí důkladně potřete z obou stran kotletky a nechte je v chladu hodinu marinovat.
  5. Maso osolte, opepřete a opečte na oleji, z každé strany přibližně 4-5 minut, záleží, jak velké jsou kotletky.
  6. Pak maso dejte do pekáčku a vložte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  7. Kotletky vyndejte z trouby a před podáváním je nechte ještě 10 minut odpočinout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,00g
  • Sacharidy:

    184,10g
    • Cukry:

      8,20g
  • Tuky:

    238,38g
  • Vláknina:

    84,00g

Aktivita pro spálení: 370 kcal

46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

(10 hlasů)
3h a 5min
658 kJ

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

(16 hlasů)
3h a 40min
1216 kJ

Dušené jehněčí se zeleninou

(5 hlasů)
4h a 45min
636 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat