Prostreno.cz

Vepřová panenka s těstovinou

Kostky vepřové panenky dušené se šalotkou a bílým vínem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 638 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy24g
tuky2g

Ingredience na

  • 750 g vepřové panenky
  • 0,5 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 8 ks malých šalotek
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané
  • K podávání
  • 600 g oblíbených horkých vařených těstovin

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, obalte je v hladké mouce a orestujte v hrnci na oleji.
  2. V misce promíchejte vývar, víno, ocet a nalijte k masu.
  3. Přidejte oloupané, celé šalotky, tymián a přikryté duste doměkka.
  4. Maso podle potřeby dochuťte solí a podávejte s těstovinou, bohatě posypané zelenou petrželkou.
  5. Můžete podávat s vařeným chřestem, nebo jinou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,00g
  • Sacharidy:

    211,10g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    106,70g
  • Vláknina:

    22,00g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Karbanátky s hráškem

(2 hlasů)
1h a 10min
886 kJ

Vepřové kotlety s růžičkovou kapustou

(1 hlasů)
1h a 20min
775 kJ

Vepřový guláš s bílými fazolemi

(3 hlasů)
1h a 20min
379 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s těstovinou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat