Prostreno.cz

Lišky na smetaně

Lišky mají jemně pikantní chuť, při vaření se nerozpadají, a omáčky z nich jsou velmi chutné.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 623 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky, nasypte ji do pánve s olejem a míchejte přibližně 2 minuty.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené lišky, nakrájenou cibulku a za stálého míchání je na mírném ohni 10 minut poduste.
  3. Ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku a nalijte ji k houbám. Duste 15 minut.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte hustě posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,22g
  • Sacharidy:

    163,00g
    • Cukry:

      12,34g
  • Tuky:

    176,40g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s houbami

(11 hlasů)
1h a 20min
782 kJ

Plněné brambory

(12 hlasů)
1h a 25min
379 kJ

Zapečené houby

(16 hlasů)
1h a 30min
934 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lišky na smetaně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat