Prostreno.cz

Bramborový krém s parmazánem

Sytá, italská krémová polévka s parmazánem, podávána jako hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 200 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks větších brambor
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1,5 l vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sypkého bio zeleninového vývaru
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 150 ml zakysané smetany
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kajenského pepře
  • Na posypání
  • 2 ks nakrájené lahůdkové cibulky

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky nasypte je do hrnce s vodou, přidejte sypký zeleninový vývar, nakrájený celer a zeleninu uvařte doměkka.
  2. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  3. Do polévky vmíchejte smetanu, zakysanou smetanu a velmi jemně nasekaný česnek.
  4. Polévku nechte projít varem, pak odstavte ze zdroje tepla.
  5. Do polévky vmíchejte parmazán a kajenský pepř, pokud je potřeba dochuťte solí.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájenou lahůdkovou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,50g
  • Sacharidy:

    147,50g
    • Cukry:

      19,37g
  • Tuky:

    64,79g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z bílého zelí

(12 hlasů)
45min
93 kJ

Sojový dresink

(2 hlasů)
45min
168 kJ

Polévka s houbami a rýží

(2 hlasů)
55min
314 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém s parmazánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat