55min
20min příprava
35min vaření
424 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky15g sacharidy3g bílkoviny
Brambory s tymiánem a parmazánem můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1,2 kg
malých brambor
- stejně velkých
3 lžíce
rozpuštěného másla
50 g
strouhaného parmezánu
6 snítek
čerstvého tymiánu
3 špetky
mletého pepře
3 špetky
soli
Postup přípravy
Brambory důkladně umyjte a uvařte je v osolené vodě doměkka.
Brambory sceďte a nasypte je do pánve vhodné do trouby (nebo do pekáčku).
Brambory jen lehce rozmáčkněte vidličkou.
Brambory pokapejte máslem, posypte parmazánem, přidejte tymián a podle chuti opepřete.
Brambory dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.