Prostreno.cz

Brambory s parmezánem

Brambory s tymiánem a parmazánem můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 1,2 kg malých brambor - stejně velkých
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně umyjte a uvařte je v osolené vodě doměkka.
  2. Brambory sceďte a nasypte je do pánve vhodné do trouby (nebo do pekáčku).
  3. Brambory jen lehce rozmáčkněte vidličkou.
  4. Brambory pokapejte máslem, posypte parmazánem, přidejte tymián a podle chuti opepřete.
  5. Brambory dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,80g
  • Sacharidy:

    107,80g
    • Cukry:

      9,17g
  • Tuky:

    113,86g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

(3 hlasů)
45min
424 kJ

Grilovaná dýně

(4 hlasů)
40min
719 kJ

Pečená červená řepa

(3 hlasů)
1h a 20min
448 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory s parmezánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat