Prostreno.cz

Brambory s parmezánem

Brambory s tymiánem a parmazánem můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 485 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky4g

Ingredience na

  • 1,2 kg malých brambor - stejně velkých
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně umyjte a uvařte je v osolené vodě doměkka.
  2. Brambory sceďte a nasypte je do pánve vhodné do trouby (nebo do pekáčku).
  3. Brambory jen lehce rozmáčkněte vidličkou.
  4. Brambory pokapejte máslem, posypte parmazánem, přidejte tymián a podle chuti opepřete.
  5. Brambory dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory s parmezánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat