Prostreno.cz

Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

Kachna trochu jinak, než jste zvyklí. Prsa vykostíte a grilujete na minutku. Kachní stehna táhněte v kachním sádle, díky tomu zůstanou krásně šťavnatá a měkká. Šťávu připravíte ze zbylého skeletu kachny, kořenové zeleniny a červeného vína. Vše redukujte do úplného zhoustnutí šťávy. Červené zelí zahustíte čerstvým jablkem a zavařeninou. Připravte si kachnu podle mistra kuchaře Milana Hrušky, šéfkuchaře hotelu U Prince na Staroměstském náměstí.

  • 3h a 40min

    40min příprava

    3h a 0min vaření

  • 763 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 2,5-3 kg kachny
  • 1 lžička celého kmínu
  • špetka soli
  • 1 lžíce protlaku
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 2 dcl červeného vína
  • Na přílohu
  • 250 g zelí hlávkového červeného
  • 1 ks cibule
  • 0,01 l olivového oleje
  • 0,05 l oleje vinného červeného
  • špetka soli
  • 100 g jablek
  • 8 g cukru
  • 0,05 l červeného vína
  • 1 lžíce zavařeniny rybízové
  • 1 ks celé skořice
  • Na těsto
  • 150 g rohlíků - den starých
  • 120 g mléka
  • 2 ks vajec
  • špetka soli
  • svazek petrželové natě
  • 1 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy

  1. Kachnu vykostěte, prsa zvlášť, kůži stáhněte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a nechte odpočinout. Kachní stehýnka nechte v celku s kůží, osolte a okmínujte. Zbylé sádlo a kůži vyškvařte. Do kachního sádla vložte stehna a nechte táhnout 2 až 3 hodiny. Zbytek kostí rozsekejte, orestujte s kořenovou zeleninou, přidejte lžíci protlaku, zalijte 2 dcl červeného vína a vodou. Nechte vařit. Po rozvaření zeleniny sceďte a šťávu zredukujte, až do mírného zhoustnutí.
  2. Rohlíky z minulého dne nakrájejte na kostky. Vejce pečlivě oddělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s trochou mléka, mírně osolte, přidejte mouku, nakrájenou žemli, petrželovou nať a sníh, vyšlehaný z bílků. Vše promíchejte. Z lehkého těsta tvarujte knedlíky, které zabalte do fresch fólie nebo utěrky. A vařte v páře 20 minut.
  3. Zelí očistěte, zbavte košťálu a nakrájejte na nudličky. Drobně nakrájenou cibuli zpěňte na olivovém oleji, přidejte zelí a duste na mírném ohni. Po chvilce přidejte vinný ocet, sůl, cukr, celou skořici a duste. Před dokončením přidáme nastrouhané jablko a rybízovou zavařeninu. Vařte do rozvaření jablka, které nám zelí spolu se zavařeninou zahustí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat