Prostreno.cz

Karbanátky z hovězího masa s houbovou omáčkou

Karbanátky z hovězího masa s ovesnými vločkami a žampionovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 558 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks cibule
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 ks vejce
  • 0,5 hrnku mletých ovesných vloček
  • 1 lžička koření k přípravě mletého masa
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 hrnek petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. 1 oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky, druhou nasekejte nadrobno.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli nasypte do misky, přidejte maso, prolisovaný česnek, koření, worcestrovou omáčku, vejce, ovesné vločky a podle chuti osolte.
  3. Vše důkladně promíchejte a vytvarujte 4 oválné karbanátky, které zvolna opečte na oleji se 2 lžícemi másla.
  4. V jiné pánvi nechte na 2 lžících másla zesklovatět cibuli nakrájenou na plátky, přidejte nakrájené žampiony a 5 minut duste.
  5. Zalijte vývarem, přidejte instantní jíšku a duste 10 minut.
  6. Podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z hovězího masa s houbovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat