Prostreno.cz

Dušené hovězí maso se zeleninou

Hovězí maso dušené s rajčaty, kořenovou zeleninou a žampiony.

  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 438 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa - zadní,svíčková ,nebo loupaná plec
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 80 g celeru
  • 1 ks malé petržele
  • 1 plechovka drcených rajčat - á 400 g
  • 250 g žampionů
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky.
  2. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky.
  3. V hrnci na rozehřátém oleji orestujte zeleninu spolu s masem.
  4. Maso zalijte vývarem, přidejte bobkový list a duste do měkka.
  5. Přibližně 20 minut před koncem vaření přidejte k masu rajčata, oregano a nakrájené žampiony. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Maso podávejte nejlépe s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat