2h a 20min
20min příprava
2h a 0min vaření
284 kJ
energetická hodnota na 100g
290 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky5g sacharidy6g bílkoviny
Hovězí maso dušené s rajčaty, kořenovou zeleninou a žampiony.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
700 g
hovězího masa
- zadní,svíčková ,nebo loupaná plec
1 ks
cibule
2 ks
mrkve
80 g
celeru
1 ks
malé petržele
1 plechovka
drcených rajčat
- á 400 g
250 g
žampionů
2 ks
bobkového listu
4 lžíce
olivového oleje
4 stroužky
česneku
800 ml
kuřecího vývaru
1 lžička
sušeného oregana
4 špetky
soli
4 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
Maso nakrájejte na větší kostky.
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky.
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte zeleninu spolu s masem.
Maso zalijte vývarem, přidejte bobkový list a duste do měkka.
Přibližně 20 minut před koncem vaření přidejte k masu rajčata, oregano a nakrájené žampiony. Podle chuti osolte a opepřete.
Maso podávejte nejlépe s bramborovou kaší.