Prostreno.cz

Špíz z hovězí svíčkové

Grilované hovězí maso s rajčatovou salsou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 691 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 4 špetky hrubozrnné soli
  • 3 lžíce oleje
  • K podávání
  • 1 šálek pesta
  • Na salát
  • 4 ks velkých rajčat
  • 2 ks menší šalotky
  • 0,5 ks chilli papričky bez semínek - můžete vynechat
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce čerstvých lístků koriandru - jemně nasekaných
  • 1 ks velké žluté papriky
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata, očištěnou papriku, jemně nasekané šalotky a jemně nasekanou chilli papričku promíchejte v misce.
  2. Přidejte nasekaný čerstvý koriandr, limetkovou šťávu, olej, podle chuti osolte a ještě promíchejte.
  3. Před podáváním, nechte stát alespoň 30 minut.
  4. Maso nakrájejte na slabší kostky, navlečte je na špejle, lehce potřete olejem a osolte.
  5. Špejle položte na předehřátý gril, přikryjte víkem a grilujte 6-8 minut.
  6. Podávejte potřené pestem.
  7. K masu podávejte rajčatovou salsu.

TIP:

Pesto nemusí být jen bazalkové, můžete si připravit i pesto se zelenou petrželkou.





Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
15:24

Full body trénink

Full body trénink
14:33

HIIT training

HIIT training
18:33

Intenzivní trénink na nohy

Intenzivní trénink na nohy

Ohodnoťte recept:
Špíz z hovězí svíčkové

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat