Sekaná z hovězího masa
Sekaná s dušenou cibulí a sýrem.
-
1h a 35min
35min příprava
60min vaření
-
1005 kJ / 240 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky19g
Ingredience na
- 1 kg
mletého hovězího masa
- 2 plátky
toustového chleba
- 4 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 2 ks
vajec
- 2 ks
větší cibule
- 2 lžíce
másla
- 150 ml
smetany ke šlehání
- Na posypání
- 120 g
strouhaného čedaru
Postup přípravy
- Na másle orestujte do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Cibuli zalijte smetanou a vařte 5 minut. Nechte vychladnout.
- K cibuli rozdrobte toustový chléb a vše promíchejte.
- Do misky dejte maso, vejce, cibuli se smetanou a toustovým chlebem, podle chuti osolte, opepřete a dobře promíchejte.
- Z masa vytvarujte váleček a dejte ho do vymazaného pekáčku, nebo formy na chlebíček.
- Pečte přikryté, v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut. Pokud je potřeba podlijte trochou vody.
- Sekanou odkryjte, posypte sýrem a dejte ještě na 5 minut do trouby.