Prostreno.cz

Plněné bílé papriky

Papriky plněné drůbežím masem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 328 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 6 ks velkých bílých paprik
  • 600 g mletého drůbežího masa
  • 4 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 1 ks rajčatového protlaku á 120g
  • 300 ml vody
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 1 lžička pískového cukru
  • 100 g vařené rýže

Postup přípravy

  1. Z papriky odkrojte vršek, zbavte je semínek a omyjte je.
  2. Mleté maso smíchejte s vařenou rýží, nasekaným tymiánem, kajenským pepřem a mletou paprikou. Dochuťte solí.
  3. Touto směsí naplňte papriky.
  4. Papriky položte do zapékací misky.
  5. Ve vodě rozmíchejte rajský protlak, osolte a podle chuti přidejte cukr.
  6. Vodou zalijte papriky.
  7. Duste přikryté v troubě 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné bílé papriky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat