Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Cuketový krém s pórkem

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

155 kJ

energetická hodnota na 100g

85 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky3g sacharidy2g bílkoviny

Jemný zeleninový krém s bylinkami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g cukety
  • 0,5 ks pórku
  • 2 ks brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 l vody
  • 1 lžíce sypkého bio zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 200 ml mléka
  • 100 g čerstvého sýra
  • 2 špetky soli
  • 1 hrnek pažitky - nasekané

Postup přípravy

  • Omytou cuketu rozkrojte (pokud chcete můžete cuketu oloupat, ale není to nutné), lžičkou vyndejte semínka a cuketu nakrájejte.
  • Pórek nakrájejte na plátky, oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  • V hrnci rozehřejte máslo, přisypte pórek a minutu míchejte.
  • Přidejte brambory, zalijte vodou a vařte 10 minut.
  • K bramborám přidejte nakrájenou cuketu, sypký zeleninový vývar a vařte 10 minut.
  • Polévku rozmixujte, ale ne zcela dohladka.
  • Do polévky přidejte mléko, bylinky, podle potřeby dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a vařte 5 minut.
  • Nakonec do polévky vmíchejte sýr, už nevařte.
  • Polévku podávejte posypanou pažitkou.
Slepované pusinky

Slepované pusinky

2 hlasy
1h a 35min 705kJ 35 Kč
Losos s rajčaty

Losos s rajčaty

3 hlasy
35min 722kJ 200 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Rychlá polévka se zeleninou

Rychlá polévka se zeleninou

1 hlas
45min 126 kJ 50 Kč
Krémová polévka s celerovými nudličkami

Krémová polévka s celerovými nudličkami

3 hlasy
50min 316 kJ 85 Kč
Polévka s cizrnou

Polévka s cizrnou

0 hlasů
45min 468 kJ 80 Kč
Podzimní houbová polévka

Podzimní houbová polévka

2 hlasy
1h a 10min 259 kJ 75 Kč
Sytá polévka s párkem

Sytá polévka s párkem

3 hlasy
60min 247 kJ 90 Kč
Polévka s kuřecím masem a vejci

Polévka s kuřecím masem a vejci

1 hlas
1h a 20min 353 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření