Prostreno.cz

Vepřová panenka na víně s houbami

Chodíte rádi na houby? Připravte si oběd z vepřové svíčkové a lesních hub.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 403 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 60 ml oleje
  • 2 ks šalotky
  • 600 g lesních hub
  • 300 ml vína Marsala
  • 1 lžíce bio sypkého vývaru - hovězí,nebo zeleninový
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0,5 svazku čerstvé petrželky
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V kastrolu na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené houby a za stálého míchání 5 minut duste.
  3. Maso nakrájejte na větší kostky a přidejte k houbám.
  4. Maso zalijte vínem, posypte sypkým vývarem, lístečky tymiánu a přikryté duste, až je maso měkké.
  5. Podle potřeby zahustěte jíškou, případně moukou.
  6. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Před podáváním posypte čerstvou, nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,80g
  • Sacharidy:

    171,20g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    148,30g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová krkovice s pepřovou omáčkou

(1 hlasů)
2h a 0min
911 kJ

Vepřové kotlety s houbami

(10 hlasů)
1h a 25min
621 kJ

Sekaná pečená se zeleninou

(7 hlasů)
1h a 35min
903 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka na víně s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat