Prostreno.cz

Kuřecí plátek s hroznovým vínem

Dušené kuřecí maso marinované a dušené ve víně Marsala.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 452 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 plátky kuřecích prsou á 180 g
  • 200 ml vína Marsala - nebo jiné kvalitní červené víno
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks šalotky
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 150 g hroznového vína bez jadérek
  • 1,5 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky dejte do nízké misky, přelijte vínem a nechte 2 hodiny v chladu.
  2. Kuřecí plátky vyndejte z vína, osušte je papírovým ubrouskem, osolte je a opepřete.
  3. Na rozehřáté máslo s olejem nasypte nakrájenou šalotku, přidejte plátky masa a maso z obou stran orestujte.
  4. Přidejte víno ve kterém se marinovalo maso, vývar, maso přikryjte a duste doměkka.
  5. Maso vyndejte, omáčku zahustěte škrobovou moučkou, přidejte hroznové víno a 5-8 minut povařte.
  6. Do omáčky vložte maso a jen prohřeje. Podávejte nejlépe s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek s hroznovým vínem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat