Prostreno.cz

Asijské hovězí kostky

Hovězí maso dušené se zeleninou a zázvorem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 408 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - loupaná plec,zadní
  • 1 ks větší mrkev
  • 150 g bílého zelí
  • 150 g červeného zelí
  • 1 ks velké jablko
  • 4 ks tenké plátky zázvoru
  • 1 ks větší cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 700 ml domácího hovězího vývaru
  • 70 ml rýžového vína - nebo suché sherry
  • 60 ml tmavé sójové omáčky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky a spolu s plátky zázvoru a na větší plátky nakrájenou cibulí je orestujte ze všech stran na oleji.
  2. Maso zalijte vývarem, přidejte rýžové víno, sojovou omáčku a maso duste přikryté doměkka.
  3. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka. Přibližně v polovině vaření přidejte mrkev k masu.
  4. K měkkému masu přidejte na nudličky nakrájené zelí, na plátky pokrájené jablko, podle chuti osolte, promíchejte a duste ještě 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Asijské hovězí kostky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat