Polévka s houbami shiitake
Japonská polévka s kokosovým mlékem a houbami.
-
2h a 15min
1h a 30min příprava
45min vaření
-
310 kJ / 74 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky7g
Ingredience na
- 250 g
hub shiitake
- 4 lžíce
sójové omáčky
- 80 ml
olivového oleje
- 2 lžíce
miso pasty
- 1 ks
čerstvého zázvoru
- přibližně 3 cm
- 1 stroužek
česneku
- oloupaný
- 1 l
vody
- 350 ml
kokosového mléka
- 2 ks
jarní cibulky
Postup přípravy
- Důkladně promíchejte sojovou omáčku a 80 ml olivového oleje.
- Houby nakrájejte na větší kousky, vložte je do připraveného oleje, promíchejte a nechte minimálně hodinu marinovat.
- Houby dejte i s marinádou do hrnce, přidejte miso pastu, jemně nasekaný zázvor, nasekaný česnek a míchejte na slabém ohni asi minutu.
- Zalijte vodou a vařte 25 minut, nebo až jsou houby měkké.
- Přidejte kokosové mléko a vařte 5 minut.
- Polévku podávejte posypanou nakrájenou cibulkou.