Prostreno.cz

Kuřecí špalíčky se žampiony

Jemné kuřecí maso pečené se žampióny a tymiánem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 8 ks kuřecích špalíčků
  • 300 g malých žampiónů
  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce směsi sušených hub
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 150 ml 33% smetany
  • Na obalení
  • 1 miska kukuřičného škrobu
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvé řeřichy
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte na půl hodiny do vody, pak houby sceďte a nasekejte.
  2. Sušené houby promíchejte s na plátky nakrájenými žampióny.
  3. Zapékací misku vymažte máslem.
  4. Na dno misky rozprostřete nakrájenou šalotku a připravené žampióny.
  5. Kuřecí maso osolte, opepřete, obalte v kukuřičném škrobu a ze všech stran opečte na oleji s máslem.
  6. Opečené maso položte do misky na houby.
  7. Vývar promíchejte s hořčicí.
  8. Maso zalijte vínem, vývarem, posypte tymiánem a duste v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
  9. Až je maso měkké, přelijte ho smetanou a dejte ještě na 10 minut do trouby.
  10. Podávejte ozdobené řeřichou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí špalíčky se žampiony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat