Prostreno.cz

Vepřové karbanátky se zázvorovou omáčkou

Recept z asijské kuchyně.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 1013 kJ / 242 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky22g

Ingredience na

  • 700 g mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 lžíce kokosové omáčky aminos - nebo klasická sojová omáčka
  • 2 ks lahůdkové cibulky i s natí
  • 2 stonky řapíkatého celeru - jemně nasekané
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 100 ml perlivé vody
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 2 ks vajec
  • Na omáčku
  • 1 ks čerstvého zázvoru - přibližně 4 cm
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce kokosové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 100 ml sezamového oleje - nebo arašídového oleje
  • Na posypání
  • 1 lžíce černých sezamových semínek
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Maso dejte do velké misky.
  2. Přidejte nakrájený celer, nakrájenou lahůdkovou cibulku a česnek.
  3. Pak přidejte kokosovou omáčku nebo sojovou, bramborový škrob, sezamový olej, vejce, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Nakonec přidejte perlivou vodu a maso důkladně vymíchejte.
  5. Z masové hmoty vytvarujte karbanátky a opečte je zvolna z obou stran v pánvi s olejem.
  6. Všechny suroviny na omáčku rozmixujte.
  7. Karbanátky podávejte pokapané zázvorovou omáčkou a posypané sezamovými semínky.

TIP:

Amino omáčka (zdravější náhražka sojové omáčky) je 100% přírodní produkt bez stop sóji a lepku. Nahrazuje parádně sůl a dochucovadla. Aminos neobsahuje žádná éčka, ani barviva. Obsahuje mnohonásobně více aminokyselin než klasická sojovka.Kokosovou omáčku koupíte v supermarketech,nebo asijských prodejnách.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové karbanátky se zázvorovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat