Prostreno.cz

Gratinovaný fenykl

Sýr a smetana zjemní chuť fenyklu.

  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 737 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy21g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks bullvy fenyklu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 200 ml 33% smetany
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 hrnek panko strouhanky - nebo rozmixované ciabatty
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na klínky. Kousek nati si odložte na zdobení.
  3. Fenykl nasypte do menší zapékací misky, osolte, opepřete, podlijte malým množstvím vody. Pečte přibližně 15 minut, až trochu změkne.
  4. Fenykl promíchejte, přelijte smetanou, posypte sýrem a pečte 10 minut, nebo až bude fenykl měkký.
  5. Strouhanku jemně osolte, opepřete a promíchejte s máslem. Strouhankou posypte fenykl.
  6. Troubu zahřejte na 220 °C a pečte 3–5 minut - dozlatova.
  7. Před podáváním ozdobte fenyklovou natí.
  8. Podávejte s čerstvým pečivem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný fenykl

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat