Prostreno.cz

Gratinovaný fenykl

Sýr a smetana zjemní chuť fenyklu.

  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 877 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy20g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks bullvy fenyklu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 200 ml 33% smetany
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 hrnek panko strouhanky - nebo rozmixované ciabatty
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na klínky. Kousek nati si odložte na zdobení.
  3. Fenykl nasypte do menší zapékací misky, osolte, opepřete, podlijte malým množstvím vody. Pečte přibližně 15 minut, až trochu změkne.
  4. Fenykl promíchejte, přelijte smetanou, posypte sýrem a pečte 10 minut, nebo až bude fenykl měkký.
  5. Strouhanku jemně osolte, opepřete a promíchejte s máslem. Strouhankou posypte fenykl.
  6. Troubu zahřejte na 220 °C a pečte 3–5 minut - dozlatova.
  7. Před podáváním ozdobte fenyklovou natí.
  8. Podávejte s čerstvým pečivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,82g
  • Sacharidy:

    150,60g
    • Cukry:

      14,64g
  • Tuky:

    149,40g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná grilovaná paprika

(1 hlasů)
60min
937 kJ

Cukety s mozzarellou

(1 hlasů)
55min
781 kJ

Houbová omeleta

1h a 5min
538 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat