Prostreno.cz

Jehněčí plátky na zázvoru

Zázvor a červené víno skvěle doplní chuť jehněčího.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1054 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky18g

Ingredience na

  • 650 g jehněčí kýty
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce čerstvého, strouhaného zázvoru
  • 1 ks velké cibule
  • 100 ml oleje
  • 3 špetky soli
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a uložte je vedle sebe na dno vhodné misky.
  2. Plátky potřete hořčicí, posypte nastrouhaným zázvorem a nakrájenou cibulí.
  3. Maso pokapejte olejem, misku uzavřete a nechte v chladu přes noc marinovat.
  4. Plátky masa orestujte z obou stran v pánvi na oleji.
  5. Maso podle chuti osolte, podlijte vínem a duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,40g
  • Sacharidy:

    41,10g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    125,85g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 251 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety na bylinkách

(11 hlasů)
40min
1499 kJ

Kuličky z jehněčího masa

(5 hlasů)
1h a 5min
1112 kJ

Jehněčí kostky s rajčaty

(2 hlasů)
2h a 30min
595 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plátky na zázvoru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat