Prostreno.cz

Jehněčí plátky na zázvoru

Zázvor a červené víno skvěle doplní chuť jehněčího.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 752 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky15g

Ingredience na

  • 650 g jehněčí kýty
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce čerstvého, strouhaného zázvoru
  • 1 ks velké cibule
  • 100 ml oleje
  • 3 špetky soli
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a uložte je vedle sebe na dno vhodné misky.
  2. Plátky potřete hořčicí, posypte nastrouhaným zázvorem a nakrájenou cibulí.
  3. Maso pokapejte olejem, misku uzavřete a nechte v chladu přes noc marinovat.
  4. Plátky masa orestujte z obou stran v pánvi na oleji.
  5. Maso podle chuti osolte, podlijte vínem a duste doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plátky na zázvoru

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat