Prostreno.cz

Krevetová pomazánka s kaviárem

Pomazánka na kanapky, nebo chlebíčky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 1137 kJ / 271 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy42g
tuky4g

Ingredience na

  • 350 g předvařených krevet
  • 70 g červeného kaviáru
  • 0,5 svazku čerstvého kopru
  • 4 lžíce čerstvé pažitky - jemně nakrájené
  • 4 lžičky majonézy
  • 6 plátků tmavého žitného chleba - nebo tmavý toustový

Postup přípravy

  1. Kaviár nechte okapat na jemném sítku.
  2. Předvařené krevety přelijte vařící vodou a nechte je okapat.
  3. Ve velké misce smíchejte krevety, kaviár, 2 lžíce jemně nakrájeného čerstvého kopru, pažitku a majonézu. Dejte na 30 minut do chladu.
  4. Na každý plátek chleba dejte „kopec" pomazánky. Ozdobte koprem a hned podávejte.

TIP:

Kaviár nemusí být pravý, existuje také takzvaný nepravý kaviár, ten se získává z jiker lososovitých ryb. Nepravý kaviár má světle oranžovou barvu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevetová pomazánka s kaviárem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat