Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Omáčka z čedaru

Mikeš
4hlasy
Hodnotit

30min

15min příprava

15min vaření

667 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky8g sacharidy8g bílkoviny

Skvělá, jednoduchá omáčka vhodná k těstovinám, nebo dušené zelenině.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 700 ml mléka
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce drceného barevného pepře

Postup přípravy

  • V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a přibližně 2 minuty míchejte.
  • Za stálého míchání přilijte mléko, přiveďte k varu a na mírném ohni povařte 5 minut.
  • Nakonec vmíchejte sýr, nevařte, jen promíchejte, až se sýr roztaví.
  • Omáčku dochuťte pepřem.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Petrželová omáčka

Petrželová omáčka

1 hlas
35min 553 kJ 70 Kč
Sýrová omáčka

Sýrová omáčka

3 hlasy
20min 901 kJ 80 Kč
Bylinkový dresink

Bylinkový dresink

0 hlasů
15min 1330 kJ 60 Kč
Ostružinová máčka

Ostružinová máčka

1 hlas
30min 557 kJ 55 Kč
Citrusový dresink

Citrusový dresink

0 hlasů
15min 1008 kJ 50 Kč
Parmezánová omáčka

Parmezánová omáčka

7 hlasů
30min 720 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření