Prostreno.cz

Omáčka z čedaru

Skvělá, jednoduchá omáčka vhodná k těstovinám, nebo dušené zelenině.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 667 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 700 ml mléka
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce drceného barevného pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a přibližně 2 minuty míchejte.
  2. Za stálého míchání přilijte mléko, přiveďte k varu a na mírném ohni povařte 5 minut.
  3. Nakonec vmíchejte sýr, nevařte, jen promíchejte, až se sýr roztaví.
  4. Omáčku dochuťte pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Omáčka z čedaru

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat