Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Omáčka z čedaru

Mikeš
4hlasy
Hodnotit

30min

15min příprava

15min vaření

643 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky7g sacharidy7g bílkoviny

Skvělá, jednoduchá omáčka vhodná k těstovinám, nebo dušené zelenině.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 700 ml mléka
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce drceného barevného pepře

Postup přípravy

  • V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a přibližně 2 minuty míchejte.
  • Za stálého míchání přilijte mléko, přiveďte k varu a na mírném ohni povařte 5 minut.
  • Nakonec vmíchejte sýr, nevařte, jen promíchejte, až se sýr roztaví.
  • Omáčku dochuťte pepřem.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Petrželová omáčka

Petrželová omáčka

1 hlas
35min 544 kJ 70 Kč
Sýrová omáčka

Sýrová omáčka

2 hlasy
20min 892 kJ 80 Kč
Bylinkový dresink

Bylinkový dresink

0 hlasů
15min 1318 kJ 60 Kč
Ostružinová máčka

Ostružinová máčka

1 hlas
30min 546 kJ 55 Kč
Citrusový dresink

Citrusový dresink

0 hlasů
15min 1000 kJ 50 Kč
Parmezánová omáčka

Parmezánová omáčka

6 hlasů
30min 690 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření