Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s fazolemi

Hovězí kostky dušené s fazolemi a rajčaty.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - krk, plec, kližka
  • 1 lžíce mleté sladké papriky - může být i pálivá
  • 400 g konzervovaných červených fazolí
  • 1 plechovka krájených rajčat - 425 ml
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 1,5 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého hovězího vývaru
  • 2 ks brambor
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 1,5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, obalte je v hladké mouce a v hrnci na oleji maso orestujte.
  2. Maso posypte kmínem, mletou paprikou, promíchejte, zalijte vodou, přidejte sypký vývar a vařte až je maso měkké.
  3. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu scezené, propláchnuté fazole, oloupané, na kostky nakrájené brambory a rajčata. Podle chuti osolte, opepřete a vařte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,60g
  • Sacharidy:

    274,50g
    • Cukry:

      20,73g
  • Tuky:

    157,56g
  • Vláknina:

    80,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí svíčková po asijsku

(6 hlasů)
40min
799 kJ

Hovězí špíz s pomerančem

(3 hlasů)
45min
1138 kJ

Hovězí maso s pepřovou omáčkou

(2 hlasů)
1h a 55min
695 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s fazolemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat