Prostreno.cz

Hovězí maso s pepřovou omáčkou

Dušené hovězí maso s omáčkou ze zeleného pepře.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 615 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa - zadní, nebo loupaná plec
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 500 ml vývaru
  • Na omáčku
  • 3 ks šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 80 ml brandy nebo vodky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 300 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce instantní jíšky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájené maso a maso orestujte ze všech stran.
  2. Maso podlijte vodou, přidejte kostku vývaru, koření, bobkový list a přikryté duste doměkka.
  3. Na másle nechte zpěnit oloupané, nakrájené šalotky.
  4. Přidejte vývar, brandy, nebo vodku a vařte až se vývar zredukuje na polovinu.
  5. K vývaru přilijte smetanu, přidejte zelený pepř, jíšku a vařte 10 minut. Podle chuti osolte.
  6. Maso podávejte s omáčkou.

TIP:

Abyste nemuseli vyndávat koření po kuličce, použijte sítko na vaření koření, nebo k tomu určený sáček.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s pepřovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat