Prostreno.cz

Dušená ryba s nakládaným pepřem

Ryba ve smetanové omáčce s nakládaným pepřem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg ryby - treska, candát, štika
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks velké cibule
  • 0,5 ks pórku
  • 250 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 2,5 lžíce nakládaného pepře
  • 0,5 lžičky soli
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 lžíce škrobové moučky

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na porce.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na čtvrtky, pórek nakrájejte na silnější plátky.
  3. V rendlíku zahřejte máslo, přidejte cibuli, nakrájený pórek a minutu míchejte.
  4. Přidejte oloupaný česnek, bílé víno a 5 minut vařte.
  5. Do vína vložte porce ryby, nakládaný pepř, rybu osolte a duste přibližně 15 minut, záleží na velikosti porcí ryby.
  6. Ryby vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  7. Ve smetaně rozmíchejte škrob a smetanu nalijte do pánve, ve které jste dusili rybu. Vařte 10 minut.
  8. Do omáčky vložte ryby, prohřejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,52g
  • Sacharidy:

    208,70g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    121,83g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Ryby v krémové omáčce

(3 hlasů)
1h a 10min
673 kJ

Rybí kuličky

(6 hlasů)
1h a 15min
374 kJ

Pstruh na estragonu

(4 hlasů)
35min
836 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená ryba s nakládaným pepřem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat