Prostreno.cz

Steak z mečouna

Rychlá, zdravá večeře, nebo oběd.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 724 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy1g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks steaky mečouna, nebo jiné ryby
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 60 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks ančovička - volitelné
  • 2 lžíce kaparů
  • 4 větvičky čerstvé majoránky - oregana nebo rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej a máslo.
  2. Přidejte porce ryby, jemně nasekanou ančovičku, na plátky pokrájený česnek, bylinky, kapary a pečte přibližně 8 minut.
  3. Rybu otočte, osolte, opepřete a dopečte.

TIP:

Doba pečení závisí na velikosti porcí ryby. Pokud použijete ančovičku, solte méně.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,12g
  • Sacharidy:

    79,60g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    201,18g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Steak z mečouna

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat