Prostreno.cz

Steak z mečouna

Rychlá, zdravá večeře, nebo oběd.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 709 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy1g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks steaky mečouna, nebo jiné ryby
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 60 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks ančovička - volitelné
  • 2 lžíce kaparů
  • 4 větvičky čerstvé majoránky - oregana nebo rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej a máslo.
  2. Přidejte porce ryby, jemně nasekanou ančovičku, na plátky pokrájený česnek, bylinky, kapary a pečte přibližně 8 minut.
  3. Rybu otočte, osolte, opepřete a dopečte.

TIP:

Doba pečení závisí na velikosti porcí ryby. Pokud použijete ančovičku, solte méně.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,30g
  • Sacharidy:

    160,90g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    194,78g
  • Vláknina:

    70,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Ryby v krémové omáčce

(3 hlasů)
1h a 10min
673 kJ

Rybí kuličky

(6 hlasů)
1h a 15min
374 kJ

Pstruh na estragonu

(4 hlasů)
35min
836 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Steak z mečouna

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat