Prostreno.cz

Jáhlový dezert

Rychlý a hlavně zdravý dezert.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 400 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 ml jáhlů
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce másla
  • 480 g tvarohového vanilkového krému
  • 20 ks jahod
  • 100 g sušenek
  • 100 g másla - do sušenek
  • 1 lžíce másla - na vymazání misek
  • 2 lžičky cukru

Postup přípravy

  1. Jáhly nejméně 2x propláchněte vroucí vodou. Do hrnce nalijte mléko , přidejte jáhly a 2 lžičky cukru. Vařte za občasného míchání až jsou jáhly měkké.
  2. Do kaše vmíchejte 2 lžíce másla. Sušenky rozdrobte a promíchejte s rozpuštěným máslem. Dno a boky misek o obsahu přibližně 300 ml vymažte máslem.
  3. Do každé vložte 1/4 uvařené jahelné kaše. Mírně lžíci "utlačte", aby vzniklo místo na tvarohový krém. Do misek dejte pár lžiček tvarohového krému, přidejte přibližně 4 jahody, vrstvu sušenek s máslem a nahoru rozdělte zbytek krému.
  4. Nechte v lednici vychladnout a ztuhnout. Vyklopte na talířky a ozdobte jahodami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jáhlový dezert

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat