Prostreno.cz

Rizoto s vepřovým masem a žampiony

Krémové houbové rizoto s vepřovým masem jako rychlý oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 887 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy21g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 500 g vepřové panenky - nebo kýta,kotleta
  • 200 ml 33% smetany
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - nejlépe parmazán
  • 400 g vařené rýže

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, žampiony na plátky.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájené žampiony. Za občasného míchání duste, až je maso měkké.
  4. Smetanu smíchejte se sýrem a nalijte ji k masu.
  5. Nakonec přidejte předem uvařenou rýži s vše lehce promíchejte a prohřejte.
  6. Před podáváním můžete posypat nakrájenou natí jarní cibulky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s vepřovým masem a žampiony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat