Prostreno.cz

Vdolky od babuši

Recept na kynuté vdolečky s povidly a kysanou smetanou.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 2h a 5min

    2h a 0min příprava

    5min vaření

  • 1018 kJ / 243 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy34g
tuky8g

Ingredience na

  • olej - na smažení
  • povidla
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Na těsto
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 sklenička mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli

Postup přípravy

  1. Nasypejte mouku do mísy, udělejte důlek, do důlku trochu soli + 1 lžíci cukru,1 vejce a olej tak, aby bylo vejce potopený. Do vlažného mléka rozdrobte droždí, oslaďte a nechte kynout. Zadělejte hladké těsto a nechte kynout 3/4h. Přikryté utěrkou na teplém místě.
  2. Z vykynutého těsta vyválejte hrubý plát a skleničkou vykrajujte kolečka, která nechte pár minut odpočívat.
  3. V hrnci rozehřejte olej (vdolky musí plavat), smažte z obou stran. Hotové vdolky namažte povidly a ozdobte kysanou smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,00g
  • Sacharidy:

    253,56g
    • Cukry:

      164,00g
  • Tuky:

    232,12g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 243 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení



Podobné recepty

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1468 kJ

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1312 kJ

Lívanečky a-la gesto

(15 hlasů)
25min
1362 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vdolky od babuši

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat