Prostreno.cz

Borůvkový cheesecake

Na přípravu cheesecaku existují nepřeberné varianty, vyzkoušejte tento dezert s borůvkami.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 1216 kJ / 290 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy20g
tuky18g

Ingredience na

  • 250 g sušenek - Bebe nebo Club
  • 120 g měkkého másla
  • 500 g smetanového sýra
  • 1 ks bio citrónu - nastrouhaná kůra
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 50 g pískového cukru
  • 3 ks žloutků
  • 2 lžíce dětské krupice
  • 250 g čerstvých borůvek - nebo mražených
  • 3 lžíce borůvkového džemu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Sušenky rozdrťte na malé kousíčky (ne na prášek), přidejte máslo a rukama zpracujte.
  3. Připravte si klasickou dortovou formu s nepřilnavým povrchem, vymažte ji trochou másla, nasypte do ní sušenkovou směs a pomocí prstů ji upěchujte po celé ploše formy.
  4. Do větší mísy dejte sýr, žloutky, cukr, krupici, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru.
  5. Vše důkladně šlehejte tak dlouho, dokud se ingredience dokonale nespojí v hladkou krémovou, ale řidší hmotu.
  6. Směs nalijte do formy na sušenkový korpus a vložte do vyhřáté trouby.
  7. Pečte přibližně 40 minut, až uvidíte, že se bílá část lehce odlupuje od stěn formy a má pevnější konzistenci.
  8. Cheesecake vyndejte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Poté ho vyjměte z formy.
  9. Čerstvé nebo rozmrazené borůvky rozmačkejte v míse a smíchejte s džemem.
  10. Podle chuti můžete borůvky buď přisladit, nebo naopak pokapat citrónovou šťávou.
  11. Borůvkami přelijte celou plochu dezertu a můžete ji nechat ledabyle stéct na boky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Borůvkový cheesecake

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat