Prostreno.cz

Losos v pomerančové marinádě

Recept na skvělou přípravu lososa na gril.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 870 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks steaky lososa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce omáčky Hoisin
  • 2 ks pomeranče
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 5 špetek mořské soli
  • 3 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Z pomerančů vymačkejte šťávu. V misce našlehejte všechny tekuté ingredience. Přidejte nasekaný kopr. Omyté steaky osolte a posypte pepřem.
  2. Marinádu dejte do plastové nádoby, která se dá uzavřít. Vložte steaky, uzavřete a nádobu několikrát otočte, aby se steaky obalily marinádou. Dejte na 24 hodin do lednice. Občas otočte.
  3. Grilujte z každé strany přibližně 4-5 minut. Záleží na tloušťce steaku.

TIP:

Omáčka Hoisin je směs fermentovaných sójových bobů, cukru nebo medu, octa, česneku, chili papriček a různého koření. Používá se především v asijských kuchyních. Její čínský název doslova znamená "chuť moře". Což spíše vyjadřuje její chuť než její složení. Hoisin omáčka totiž neobsahuje plody moře. Naleznete ji na pultech mnoha obchodů s Asijskými potravinami.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos v pomerančové marinádě

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat