Prostreno.cz

Domácí rybí karbanátky

Rybí karbanátky jsou nejlepší, když si je připravíte doma.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 740 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy25g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé bez kostí - čerstvé,chlazené,případně mražené
  • 1 l vody
  • 3 ks bobkového listy
  • 7 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 2 špetky soli
  • 2 ks brambory - vařené - nerozvařené
  • 1 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 1 ks rozšlehaných vajec
  • 1 špetka směs koření cajun
  • 0.5 lžičky citronového pepře
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce strouhanky
  • Na obalení
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 2 hrnky strouhanky
  • Na smažení
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Rybí filé vložte do vody, přidejte nové koření, kuličky pepře, bobkový list, osolte 2 špetkami soli a vařte 10 minut.
  2. Uvařené rybí maso vyndejte z vývaru, prsty rozdrobte a pak jemně nasekejte, rybí maso dejte do misky.
  3. Přidejte rozmačkané brambory, jemně nasekaný pórek, prolisovaný česnek, petrželku, rozšlehané vejce, citronový pepř, koření cajun, 2 lžíce strouhanky, podle chuti osolte a důkladně promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  5. Smažte zvolna s obou stran v rozehřátém oleji. Osmažené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.
  6. Karbanátky můžete místo smažení připravit v troubě. Karbanátky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C z každé strany přibližně 8-10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí rybí karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat