1h a 15min
30min příprava
45min vaření
571 kJ
energetická hodnota na 100g
300 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky18g sacharidy6g bílkoviny
Rybí karbanátky jsou nejlepší, když si je připravíte doma.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
rybího filé bez kostí
- čerstvé,chlazené,případně mražené
1 l
vody
3 ks
bobkového listy
7 kuliček
nového koření
10 kuliček
pepře
2 špetky
soli
2 ks
brambory
- vařené - nerozvařené
1 ks
malého pórku
- pouze bílá část
1 stroužek
česneku
1 hrst
čerstvé petrželky
- nasekané
1 ks
rozšlehaných vajec
1 špetka
směs koření cajun
0.5 lžičky
citronového pepře
2 špetky
soli
2 lžíce
strouhanky
Na obalení
1.5 hrnku
hladké mouky
2 ks
rozšlehaná vejce
2 hrnky
strouhanky
Na smažení
100 ml
rostlinného oleje
Postup přípravy
Rybí filé vložte do vody, přidejte nové koření, kuličky pepře, bobkový list, osolte 2 špetkami soli a vařte 10 minut.
Uvařené rybí maso vyndejte z vývaru, prsty rozdrobte a pak jemně nasekejte, rybí maso dejte do misky.
Přidejte rozmačkané brambory, jemně nasekaný pórek, prolisovaný česnek, petrželku, rozšlehané vejce, citronový pepř, koření cajun, 2 lžíce strouhanky, podle chuti osolte a důkladně promíchejte.
Ze směsi tvarujte karbanátky, které obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Smažte zvolna s obou stran v rozehřátém oleji. Osmažené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.
Karbanátky můžete místo smažení připravit v troubě. Karbanátky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C z každé strany přibližně 8-10 minut.